Tots medallistes!

Podium 4×200 M35. Barcelona At. tercers

“Diumenge, 8 a.m., Torredembarra. Sortida d’un cotxe VAO amb 5 integrants del Barcelona Atletisme Club. Destí: Sabadell, Campionat de Catalunya de Veteranes i Veterans en Pista Coberta.”

Així podria començar el relat de qualsevol dels 5 tarragonins que es van desplaçar diumenge, 19 de febrer, a Sabadell. Però els nervis i la preparació podrien ser compartits per la resta d’integrants del Club que es dirigien a fer el millor dels papers possibles al seu Campionat, d’horari extens (matí i tarda acabant més enllà de les 20.30h.) i de resultats imprevisibles.

La nota important, i que cal destacar, és que tots i totes els atletes del Barcelona Atletisme (16!) que van participar en el Campionat es van endur la txapa penjada del coll. Al matí, el Gerard Tortajada (5’09’’19) i la Marta Camps (4’57’’37) ens tornaven a embadalir amb el seu talent, assolint el lloc més alt als 1500 metres (M60 i F40, respectivament). En els 400, en José Cantó “definición de 1 minuto” era plata M50 (1’00’’44) i la Ma José Carabante (1’05’’13) amb marca personal, bronze. Als 60m.ll. l’Eva Vidal feia or F35 (8’’35) i la Lluïsa Casanova tornava a ser campiona F55 (10’’66). Per acabar bé el matí, en el triple el Juanpe Casamayor “unsolsalt” era plata (10,12m.) i el Manolo Macías bronze (9,19m.).

A la tarda, en els 800m.ll., el Germán Alonso (2’29’’90) brodava la cursa tàcticament i s’enduia l’or M55; i en els 200m.ll., el José Cantó (27’’45) i el J.Carlos Mena ‘Menotti’ (26’’00) enganxaven pels pèls la medalla, en M45 i M40, mentre que la Maria José Carabante (29’’72) pujava el segon lloc del podi, tornant a fer marca personal, i el Germán Alonso guanyava en M55 (28’’93). A la llargada, l’Eva Vidal feia marca personal per un centímetre (4,99m.) i pujava al més alt del podi, i el Tito Griñant feia tercer (3,50m.), després d’haver fet or en perxa M65 (2,30m.). Més tard seria 2n també a l’alçada (1,12m.), prova en què el JuanPe Casamayor (1,72m.) va brillar tot enduent-se l’or. En els 3000m.ll., la Marta Camps (10’52’’09) i l’Anna Yuste (12’53’’75) es feien amb la victòria a les seves categories, la Marta guanyant la cursa a atletes més joves. La Lluïsa, no podia sortir a la seva prova estrella, però guanyava el llançament de pes amb 6.30m.

Per últim, la gota que ens feia acabar assaborint el Campionat, els relleus 4×200. Presentàvem 2 equips del Club: el primer M35 amb el Juan Pe, Mena, Sáiz i Jornet va arribar 3r amb 1’47’’74, i el segon M40 amb Del Río, Cantó, Macías i Bonjorn, també va ser 3r amb 1’53’’86. El Germán Alonso va sortir representant la Selecció Catalana amb Sauras, Inés i Blanch, i van fer Rècord d’Espanya M55 (1’56’’96).