Estructura de l’escola

 

L'escola d'atletisme

Aquest any ja és el 13è de funcionament  com a Club, i el 10è amb l’Escola d’Atletisme, pensada perquè nens i nenes, nois i noies, d’entre 4 i 15 anys, trobin un espai d’aprenentatge adient a les seves capacitats i interessos, on puguin practicar un esport que els agrada partint de models educatius i valorant la formació com a persones alhora que l’aprenentatge tècnic i l’increment de gestos motrius.

La nostra intenció és formar atletes respectuosos amb l’entorn, conscients de les seves capacitats, motivats per a la pràctica de l’esport saludable, compromesos amb l’entrenament, i respectuosos amb els companys de la pròpia i d’altres Entitats. Aspirem a formar atletes complets, que siguin capaços de conèixer i dominar totes les proves atlètiques, que valorin els seus aprenentatges i resultats partint de la superació personal, que es mostrin autònoms, participatius, actius, responsables i solidaris.

I ho seguirem fent, ampliant aquesta temporada amb una tercera seu: La Pista Urbana de la Campa, a la Vall d’Hebron; juntament amb els altres dos espais d’entrenament habituals: la pista d’atletisme de la Mar Bella (Av. Litoral, 86) i l’IES Teresa Pàmies (Trav. Gràcia, 357), a Barcelona; de cara a apropar l’atletisme al màxim als nens i nenes de tot Barcelona.

Així, i resumint, podríem dir que la nostra filosofia són els següents conceptes:

 1. Donar la possibilitat de fer atletisme a tots els que ho desitgin, tinguin l’edat i el nivell que tinguin, tot tractant-los amb igualtat i oferint-los els mitjans d’entrenament més adequats en relació a la seva experiència, capacitat i edat.
 2. Buscar la satisfacció personal de manera integrada, vetllant per assolir un grau alt de satisfacció a nivell físic, mental i social.
 3. Satisfer, en la mesura del possible, les etapes d’aprenentatge i d’entrenament de cada atleta, tot evitant córrer en la preparació i saltar-se així alguna etapa.
 4. Buscar els valors de l’esport: respecte, amistat, esforç, compromís, constància, autosuperació, aprenentatge i participació, en relació a l’edat de l’atleta.
 5. Valorar la convivència i la cooperació a la pista i fora d’ella.
 6. Conèixer la importància d’una alimentació sana i equilibrada, adient a les necessitats personals d’acord amb la pràctica esportiva.

Continuarem gaudint de les beques esportives de l’Ajuntament per 6è any consecutiu per ser Entitat homologada amb tots els requisits.

Distribució dels grups

A la pista d’atletisme de la Mar Bella (Av. Litoral, 86), a l’IES Teresa Pàmies (Travessera de Gràcia, 357, entre Marina i Sardenya) i a la Pista Urbana de La Campa (C. de la Granja Vella, 7):

 1. Grups Sub8 (2018, 2019 i 2020): entrenen un o dos dies per setmana 1 hora.
 2. Grups Sub10 (2016 i 2017): entrenen un o dos dies per setmana 1 hora.
 3. Grups Sub12 (2014 i 2015): entrenen un o dos dies per setmana 1 hora.
 4. Grups Sub14 (2012 i 2013): entrenen dos dies per setmana hora i mitja.
 5. Grups Sub16 (2010 i 2011): entrenen tres dies per setmana hora i mitja.

Donem l’opció de triar els dies com veureu als fulls d’inscripció de l’apartat ‘Inscripcions a l’escola d’atletisme‘.

Els atletes del Teresa Pàmies i de la Campa el divendres es desplacen en autocar a la pista d’atletisme de la Mar Bella. L’autocar surt a les 17.15h. de la Camoa, recull a les 17.30h als atletes del Pàmies i torna a les 20h. a l’IES i a les 20.15h. a La Campa, per provar la modalitat que al Centre no es pot desenvolupar de cap manera i/o aprofundir en les que s’adapten quant a material emprat. La resta de modalitats es tractaran de la mateixa manera que a la pista d’atletisme.

Els monitors de l'escola

Els monitors de cada grup tenen la titulació i formació adient per poder realitzar la tasca educativa que se’ls demana, corresponent a les edats dels seus atletes. Comptem amb la figura d’un coordinador per categoria. Els tècnics segueixen una planificació de la temporada incloent els objectius de l’etapa en què es troben. En aquesta, les sessions, per suposat, inclouen escalfament, part principal i tornada a la calma, i els tècnics tenen molt en compte la participació activa dels atletes i una metodologia adient a la seva edat.

La programació és la mateixa per a tots els atletes de l’Escola i s’adapta en funció de l’espai, el material i els objectius de la categoria.