Marc Alcalà i Alba Gallardo s’imposen al Xè km de Les Corts 2013

Travessera de les Corts 8:00 AM. El carrer, buit, mica en mica es va omplint de persones vestides de vermell. Son els organitzadors del Km, els socis del Barcelona Atletisme. Arriben tard, estaba previst que vinguéssin al maig i arriben el darrer diumenge de setembre. Algú pot pensar que el canvi de data i la disminució de recursos farà retrocedir la qualitat de la competició i, en canvi, veiem una carpa vermella amb el nom i l’anagrama del club que acull l’administració de la cursa, una imatge potent d’un club potent. Arriben la tarima i l’equip de llum i so, l’arc de sortida i arribada, la carpa municipal, l’ambulància i els metges, els voluntaris d’Europolis i els dos petits vehicles elèctrics d’Automoció 3000. I, com no, comencen a arribar els atletes i el seu públic. En aquesta estona, els socis de vermell posen tanques, encinten voreres, marquen els girs i posen els cons. Arriben els jutges i comproven que tot està en ordre. Tot està a punt.

Comencem les curses de promoció amb la primera novetat: les curses les obre un dels cotxes elèctrics i la tanca l’altre. La primera cursa, junts cadets i infantils; les altres totes plenes de petites i petits disposats a córrer 1 km i, si poden, guanyar. A la dels més menuts algú pregunta al locutor si podràn fer la distància, i ell diu que tots, inclosos els dos més petits del 2009 i 2010. Als petits els segueixen les curses open per a socis d’Euròpolis i atletes que volen córrer sense lluitar amb els fora de sèrie de les curses d’alt nivell. Aquest any tres curses en lloc d’una: fins a 29 anys, de 30 a 39 anys i de 40 i més anys. Festa grossa dels abonats i… ja venen! tenim aquí als federats. Primer veterans I veterans amb gran lluita al cap de cursa entre els 4 primers fins els 800 metres, després els tres primers sortint junts de la darrera corba deleitant-nos amb un final agònic. D’aquesta cursa volem destacar la gran noticia de veure al Joaquim Joyas competint després de l’ensurt que va tenir dos díes després del Meeting de Gavà.

I ja arriben les noies, les de la cursa d’alt nivel, presentació individualitzada i tret de sortida! primer totes agrupades, pas del 500 amb la Hasna al davant però amb l’Alba, la Loida, l’Inna i l’Andrea sense deixar-la anar. A la segona part cedeix l’Andrea però les altres quatre surten juntes del darrer revolt lluitant fins l’arribada amb victòria de l’Alba Gallardo.

I, finalment, arriba la darrera cursa, la d’Alt Nivell masculí. Com sempre l’Abdeslam Louah, guanyador de quatre edicions del Km i, amb ell, un reguitzell de bons atletes. Sortida controlada i cursa progressiva sempre encapçalada per l’Abdes. Arriben a la darrera corba els 8 primers amb totes les opcions i a la recta final s’imposa la gran promesa emergent del mig fons català, el Marc Alcalà. El Samir arriba a la meta al seu costat, mateix segon però darrera, després l’Abdes, el Moha, el Brahim i el Llorenç. Gran cursa i emocionant fins el final.

Arriben les autoritats, es lliuren els premis. I al temps que els homenets i les donetes vermelles recullen tanques, cons i cinta, els operaris retiren equips de so, tarima, carpes i l’arc. L’ambulància marxa, el locutor convoca a tots el 2014 i la Guàrdia Urbana obre el carrer. Gran matinal atlètica i impecable organització.

Germán Alonso

 

Aquí teniu els resultats i les fotos del X km de Les Corts d’avui 29 de setembre del 2013:

Resultats (pdf)

Fotos (Gregory Goodwin)