Mercedes Herreras (Barcelona At.) medalla d’argent als 800 metres llisos al Campionat de Catalunya Júnior a Sabadell

Cinc finalistes de sis participants entre juvenils i júniors

Mercedes Herreras amb la medalla.

La Mercedes Herreras ha aconseguit la medalla d’argent a la prova de 800 metres llisos a una difícil cursa per obtenir un bon registre. Lluny de poder seguir a la primera, el fet de ser segona destacada no l’ha ajudat a aconseguir el seu segon objectiu que era arribar a fer la mínima dels Campionats d’Espanya de la categoria. Els 2’24”00 estan al seu abast, tal com va demostrar quan ja va córrer als voltants dels 2’26” fa un mes però, per aconseguir això, quasi be sempre, cal córrer amb rivals del mateix nivell. Finalment els 2’28”04 enregistrats l’han donat aquest meritori segon lloc.

Al marge d’aquest argent, les germanes Irene i Laura Alonso s’han hagut de conformar amb l’amarg “xocolata” malgrat que les dues han sortit força contentes. La primera en aconseguir-ho ha estat la Irene als 200 metres llisos júnior. A les eliminatòries s’ha classificat amb solvència per la final deixant-se anar als darrers metres i, possiblement, desaprofitant una bona ocasió de fer la mínima pels estatals, els seus 27”01 es quedaven a 13 centèsimes de la fita. Després el cansament i la pèrdua de motivació per sentir que l’objectiu de ser finalista ja s’havia aconseguit, han fet una segona cursa una mica més lenta, 27”39, però on s’ha barallat als darrers metres per guanyar un 4t lloc merescut.

La segona de les germanes, la Laura, als seus tercer i quart 800 de la seva vida ha aconseguit, primer, ficar-se a la final per temps millorant la seva marca en prop de 2 segons, 2’25”82 i, després a la final, a una cursa totalment boja aconseguir aquest 4t lloc definitiu amb 2’22”97 que l’han permés arribar a fer la mínima estatal de pista coberta i, també, de l’aire lliure.

També ha estat finalista, als 200 metres llisos junior, l’Àlvaro Martínez, ha fet una bona eliminatòria aconseguint entrar a la final per temps, 23”79, després de arribar tercer de la seva sèrie. A la final el fet d’ésser el 6è temps de les eliminatòries, l’ha relegat al carrer 1 que, tenint en compte les seves característiques morfològiques, no l’ha donat la possibilitat de desenvolupar tot el seu potencial, finalment ha estat 6è amb 23”85. L´Àlvaro ja va córrer dissabte els 60 llisos, no aconseguint arribar a la final, amb uns 7”65 lluny dels seus millors registres de la temporada.

L’altre finalista dels nostres ha estat l’Éric Sivill (ISS-l’H) que ha arribat 8è als 800 metres llisos júnior. Ha fet una cursa molt valenta encapçalant el grup de 7 atletes del mateix nivell que ell, que corrien darrera dels dos primers inabastables. Aquest fet estratègic l’ha fet perdre opcions de lloc i de temps, finalment, el nombrós grup que comandava, a la darrera volta, s’ha aprofitat de la seva feina per anar passant per davant seu en un final frenètic. La seva marca ha estat de 2’04”51 però tenint en compte que el tercer ha anat al seu darrera fins a aquesta darrera volta, no creiem que els 2’01”90 d’aquest atleta i el seu tercer lloc haguessin estat missió impossible, tot fent una cursa més conservadora.

Per últim, el Jordi Robles (el més petit dels nostres), ha corregut les eliminatòries dels 800 metres llisos juvenils. Arribava amb un registre de 2’09” però ha lluitat de valent per intentar arribar a la final gastant tot el que tenia durant els primer 400 metres, finalment no ha pogut aguantar el ritme dels que optaven al pas a la final i, malgrat tot, ha fet un bon registre de 2’11”09.

D’aquests tan bons resultats volem destacar que totes elles i tots ells tenen un bon marge de progressió. Quasi be tots estan al seu primer any d’entrenament regular i, sense voler dir noms, alguna no entrena de mitjana més d’un dia a la setmana. No ho destaquem com a virtut sinó com a dinàmica a trencar, en un futur immediat, per poder aconseguir les fites atlètiques que aquest mon esportiu els i les te reservades.

Finalment, no volem tancar aquesta crònica sense mencionar la participació del Carlos Herreras (XTrem Menorca), representant a la Federació de les Illes Balears al Campionat d’Espanya Individual de Cros que, ahir, es va fer a Haro. El Carlos ha arribat al lloc 107 amb 41’51”, essent 4t de la seva selecció que, per conjunts, ha aconseguit el 15è lloc entre totes les federacions autonòmiques presents.

I, tampoc, la de l’Alberto Elvira que, als 10km en ruta de Sant Boi, ha arribat el 21è amb un temps de 36’30”.

Resultats (pdf)

Barcelona Atletisme Press
Entra al fòrum de Barcelona At.