Els atletes de Barcelona At. guanyen 5 medalles d’or, 2 d’argent i 3 de bronze als Campionats d’Espanya de veterans a Antequera

2 Rècords de Catalunya de 200 M55 i F55 per arrodonir l’èxit col·lectiu

Cristina Miralles amb les seves tres medalles (dos d’or i una d’argent).

L’expedició de Barcelona Atletisme a Antequera va posar-se divendres en marxa fent servir diferents mitjans de transport. Un primer contingent va desplaçar-se en AVE al matí a un viatge castigat per la neu que els va fer arribar amb mig hora de retard, el contingent de la tarda va tenir més sort meteorològica i arribà a l’hora a aquest meridional destí. Un tercer grup va arribar en diferents avions via Màlaga. La trobada de tots va ser el matí de diumenge a les noves instal·lacions cobertes antequeranes. Magnífiques però amb un fred vilafranquí, motivat per una posada en marxa incomplerta des del punt de vista energètic. Als propers campionats que facin aquest problema ja no el tindran però, al matí de dissabte, els anoraks, els barrets, els guants o les malles llargues formaven part important de la indumentària d’atletes i espectadors.

Posant-nos en farina el primer en trepitjar el tartan blavós va ser el Juan Carlos Mena als 400 M40 sortint a la segona semifinal M40, va lluitar per aconseguir un dels dos llocs que permetien el pas per temps i veient que no ho aconseguia va deixar-se un xic als darrers 20 metres, malgrat tot els seus 57”64 MMT el van situar al 10è lloc dels participants. El seguien a la mateixa prova les dones de 40, primer la Yolanda Dolores González sortint a la primera semifinal F40 va arribar en 4t lloc establint el seu millor registre personal, 1’13”33 i guanyant-se un lloc per la final de la tarda. Immediatament després, la Maria José Carabante, sortia a la pista per buscar un altre lloc a la desitjada final F40 aconseguint-lo per la porta gran, guanyant aquesta segona semifinal amb un temps d’1’09”44. El darrer dels participants matinals va ser el Paco del Rio, aquest havia fet una fantàstica temporada de cros però una lesió, al gener, el va deixar fora de lloc fins 15 dies abans d’aquesta cita, es conformava amb arribar a la meta dels 3000 M50 però, malgrat el poc entrenament, la feina feta la tardor i l’hivern havien deixat un sediment que ni ell mateix esperava, sorprenentment va situar-se al cap de la cursa una bona estona i tant sols el canvi de dos dels participants al darrer 1000 van impedir que guanyés, el seu esforç va tenir el premi del tercer lloc amb 9’57”24, la primera medalla del club ja la teníem penjada al coll. BRONZE.

La tarda es presentava amb més intensitat, varem començar amb l’alçada de dones amb dues representants, la Cristina Miralles F40 i la Lluïsa Casanovas F55, les dues van aconseguir pujar a l’esglaó superior del pòdium amb 1’33 i 1’24 respectivament, OR i OR. La següent prova fos el 60 tanques on la Cristina de nou va fer una exhibició millorant la seva marca personal amb 11”03 i aconseguit la medalla d’ARGENT.

Ara arribava el salt de llargada amb dos representants, per tercer cop la Cristina a F40, i debutava l’Eva Vidal a F35, la Cristina, una mica cansada de tanta competició va fer un bon primer salt de 4,64 que, per un centímetre va permetre la seva victòria, l’Eva amb 4’59 va guanyar la categoria F35, OR i OR . Seguien les finals dels 400 on teníem dos representant que havien aconseguit el passi al matí. La Maria José i la Yolanda Dolores estaven a la final F40 aconseguint respectivament el “xocolata” i la 5a plaça amb 1’07”45 i 1’14”49. Un gran resultat per les dues. Aquesta intensa sessió vespertina continuava i ara tocava el torn als 800, a la Final A M55, el Germán Alonso arribava ple de confiança i, després d’uns primers metres de tanteig va agafar el 4t lloc establint el seu propi ritme i deixant que els tres primers es desgastessin. Finalment seguint al tercer, a la penúltima corba va rebassar als dos que encapçalaven la prova des del començament i va esperar a la sortida de la darrera corba per intentar la victòria, finalment s’ha tingut que conformar amb el segon lloc amb 2’21”82 MMT que el fan tenir encara més confiança davant el repte de Gant. ARGENT. Les tres darreres intervencions del vespre venien de la ma de la Lluïsa Casanovas als 60 llisos F55 on amb 9”90 va arribar en 3r lloc, BRONZE, la Yolanda Dolores González F40, sisena amb 9”79 i la Eva Vidal, també 3a amb 8”65, BRONZE.

El sopar i la nit de Carnaval va acompanyar als nostres atletes que, matí de diumenge, tornaven a posar-se de curt. El primer, el més petit de tots, el Denís López, nou arribat a la categoria M35 que sortia a la final B de 1500, a una cursa amb enganxades a les que últimament no està acostumat ja que sempre el fan la “comadreja”, finalment va arribar 7è amb 4’28”36 que el van situar 16è de la competició. El següent en sortir era el Germán a les semifinals de 200 M55, tenia molta por de fer-se mal però volia intentar aconseguir el rècord de Catalunya de la categoria (28”21), va sortir a la segona semifinal perdent la por en quant va posar-se als “startings” corrent molt ràpid va aconseguir l’objectiu del rècord, 27”88 i va lliurar-se per un lloc de jugar amb la sort de nou a la final. Finalment 7è (4t de la segona semifinal) a una prova que no està treballant pas.

Semifinal 200 M55. Germán Alonso (carrer 6) record de Catalunya.

El següent a sortir a la pista era el Juan Carlos Mena als 200 M40, desitjós de millorar el resultat dels 400 de dissabte, un mal carrer i una semifinal descompensada no el varen ajudar massa, malgrat tot arribà 2n de la 5a semifinal amb uns bons 25”70 que el van situar 11è. Seguien les dones de 40, primer va ser la Yolanda Dolores González sortint a la 1a semifinal i arribant 5a amb uns 32”84 que no van permetre el seu pas a la final i la van situar 9a de la prova. Seguidament, la Maria José Carabante sortia a la 2a semifinal, feia 30”45 MMP i arribava 4a, passant per temps a la final.

Als darrers compassos del campionat arribaven les finals de 200, la primera en sortir va ser la Lluïsa Casanovas a la categoria F55, imposant-se amb un registre de 33”51 que representa nou rècord de Catalunya, OR.

Seguia a F40 la María José Carabante que, acusant l’esforç de les 3 proves fetes amb anterioritat no va poder aconseguir millorar la seva marca, finalment els 30”81 la van donar el 6è lloc de la final. Per últim, a la Final B F35 sortia la Eva Vidal, va arribar 3a amb uns bons 28”82 però al còmput final de la prova la situaren 7a.
Amb aquesta darrera intervenció va finalitzar un gran campionat pel nostre club. Amb 9 participants sortíem de les pistes amb 5 medalles d’or, 2 d’argent, 3 de bronze, un “xocolata”, dos rècords de Catalunya i tres debutants a uns Campionats d’Espanya.

Ja tan sols quedava la tornada, cansada però amb companys d’altres comunitats i altres clubs on acabàvem de comentar la jugada. Als veterans únicament ens queden els Campionats d’Europa de Pista Coberta a Gant i començar a preparar l’estiu.