Ateneu Atlètic Barcelona, estem en marxa!

Divendres passat, finalment, vam fer l’acte inaugural de l’Ateneu Atlètic de Barcelona. Prop de 60 persones van voler participar en aquesta innovadora iniciativa dins l’àmbit esportiu.
Després de la benvinguda de la Regidora de Sant Andreu, la Ilma. Sra. Gemma Mumbrú, agraïnt la iniciativa de l’Ateneu, començava la projecció del vídeo que introduïa el tema del debat, “Atletisme popular, per què no el fem també a les pistes d’atletisme?”.
Finalitzats els riures i els aplaudiments entràvem en matèria. En Germán Alonso presentava els ponents fent-los la seva corresponent pregunta per donar matèria, arguments i qüestions a una audiència agraïda i divertida, a l’hora que interessada per les diferents intervencions del Sr. Miquel Pucurull, el Sr. Josep Maria Antentas, el Sr. Andreu Ballbé i el Sr. Sergi Pujalte.
La pilota estava llançada en un ambient distès que va facilitar la participació del públic. Les preguntes dirigides als ponents van tractar sobre temes com l’estat de les instal.lacions esportives i la desproporció entre preu i servei donat; la falta d’espais per a la pràctica de l’atletisme, tot fent propostes perfectament vàlides d’alternatives que van ser recollides pel Sr. Pujalte; qüestions tècniques del control d’arribades; impossibilitat per preus, espais i ofertes de conciliar la vida familiar i en aquest cas esportiva, etc.
Finalment, i amb la sensació, com a tots els debats participatius, que va faltar temps, s’emplaçava els assistents a una segona sessió al cap d’un mes si així ho creien oportú.
Hi va haver la presència de diferents col.lectius representatius de l’atletisme en tots els seus fronts, gent de Corredors.cat que a més va donar suport tècnic vital (recordem organització de la cursa d’eliminació i producció del vídeo) per a la realització d’aquesta primera sessió, i moral; gent de CA Ninots amb la seva interessant manera d’entendre el nostre esport; atletes federats, veterans, veterans populars, populars no veterans… En general un ventall de colors que no podia representar millor els objectius de l’Ateneu, per una democratització de l’atletisme, una democràcia participativa on es pugui donar veu a tots (tots en la seva màxima expressió de pluralitat) els agents implicats.
Gràcies a tothom per l’assistència, ponents, audiència i autoritats municipals.
Us esperem a la propera!

Tota la informació de l’Ateneu Atlètic de Barcelona la trobaràs a la seva web.